Predikantenretraite met Karl Martin (12 – 14 juni): Groeien in leiderschap

‘Great leadership is not ultimately found in convincing others to serve your dream – it finds its truest expression in releasing and resourcing the dreams God has placed in others, the call God has placed on their lives.’ – Karl Martin

Ben je voorganger en wil je groeien in leiderschap? Verlang je ernaar nieuwe stappen te zetten met je gemeente? Op 12 t/m 14 juni gaan we de diepte in, tijdens een driedaagse predikantenretraite rond leiderschap met spreker/trainer Karl Martin (hoofdspreker op de vorige Zomerconferentie). Locatie: het sfeervolle Emmaus-klooster in Helvoirt.

Misschien aarzel je om jezelf een ‘leider’ te noemen. Of vind je het ingewikkeld om als voorganger ‘leiderschap’ te tonen in je gemeente. Misschien denk je bij leiderschap al snel aan principes vanuit het bedrijfsleven. Karl Martin is voorganger van Central Church in Edinburgh (Schotland) en missionair pionier. Hij weet wat het betekent om - in een weerbarstige Europese context - een Christelijke gemeente te leiden. Hij geeft veelvuldig onderwijs over leiderschap in veranderingsprocessen, en schreef een bijzonder boek dat tegelijk bijbels onderwijs biedt én super praktisch is: Lead.

De diepte in
Tijdens deze retraite (maandag t/m woensdag) in het Emmaus-klooster in Helvoirt, gaan we flink de diepte in. ‘My desire’, zegt Karl Martin, ‘is to encourage you, and me, in the taking of responsibility – for the leadership that we do have, and also in reaching for the leadership we might have. To be the leader and to do the tasks of leadership to the very best of our God-given abilities.’

Leiderschap begint bij het leiden van jezelf. Daarom gaan we in op je eigen hart en je persoonlijke geloofsleven. ‘The leadership project is you. The work God wants to do through you, he first wants to do in you.’

Het retraiteprogramma omvat een paar stevige onderwijsblokken, waarin onder meer de volgende vragen aan bod komen:

  • Hoe gaf Jezus leiding, en wat kunnen we daarvan leren?
  • Welk type leiderschap past bij jou? En wat heb je nodig om tot bloei te komen?
  • Hoe geef je leiding in een cultuur die weinig op heeft met leiders?
  • Hoe kun je anderen tot bloei laten komen?
  • Hoe voorkom je dat je als leider uitgeput of gefrustreerd raakt?

Maar het wordt vooral ook praktisch. Je gaat zelf aan de slag zodat je naar huis gaat met concrete lessen en toepassingen voor jouw specifieke situatie.

Naast het onderwijs nemen we volop de tijd voor aanbidding en gebed, en voor stilte en reflectie. Het Emmaus-klooster staat op een mooi landgoed, omringd door bossen en landerijen. Een prachtige omgeving voor bijvoorbeeld een stiltewandeling. De kloosterkapel biedt ruimte voor meditatie en bezinning. Er is steeds een gebedsteam beschikbaar, zodat je persoonlijk gebed kunt ontvangen.

We nemen ook tijd voor onderling gebed en profetie. De retraite is zo ook een veilige ‘oefenruimte’, waar je vertrouwd mag raken met de werkingen en gaven van de heilige Geest, in jou en door jou heen.

Voor wie?
Deze retraite (i.s.m. Nederland Zoekt) is in de eerste plaats bedoeld voor predikanten die meedraaien in een van de New Wine-regiogroepen. Maar ook andere predikanten, missionair pioniers en voorgangers-in-opleiding zijn van harte welkom. We gaan er wel vanuit dat je eerder hebt deelgenomen aan een New Wine-predikantenretraite of een Huddle van Nederland Zoekt, en bekend bent met het basisonderwijs rond het Koninkrijk van God.

Aanmelding en kosten
Locatie: Bezinningscentrum Emmaus, Helvoirt.
Data: maandag 12 juni t/m woensdag 14 juni.
Kosten: €225 (inclusief overnachtingen in eigen kamer, maaltijden en het boek Lead van Karl Martin). Echtparen betalen €300 (samen). Student theologie betalen €150.

Het onderwijs van Karl Martin is in het Engels, zonder vertaling. Mocht dit voor jou lastig zijn, laat dit dan bij aanmelding weten, dan zoeken we een oplossing.

Meld je vóór 15 mei aan via: Opens external link in new windowhttps://goo.gl/forms/nVZr3W5gWFGy95Iw1

Karl Martin
Karl Martin is voorganger van de gemeente Jesus Central in Edingburgh (Schotland). Samen met zijn vrouw Niki leidt hij Cairn Movement, een zusterorganisatie van Nederland Zoekt die zich richt op de Keltische landen. Karl was hoofdspreker op de afgelopen New Wine Zomerconferentie en is daar erg enthousiast ontvangen. Hij schreef de boeken Stand over Discipelschap en Lead over leiderschap.

In de onderstaande video vertelt Karl Martin enkele van de belangrijkste dingen die hij leerde over leiderschap.Opens external link in new window
https://www.youtube.com/watch?v=5dYdKiVHUtQ