Vrij om te zijn

'Vrij om te zijn'. Dat vraagt om een bepaalde mate van volwassenheid. Als christen zijn we allemaal op weg om volwassen en vrij te worden. We mogen geestelijk groeien. Soms zijn er bepaalde kwesties uit het verleden die ons blokkeren en kunnen we belemmerd worden om te groeien. Om christenen te helpen blokkades te herkennen en met hulp van Christus op te ruimen, heeft NewWine twee cursussen ontwikkeld.

Agnes Huizenga heeft de Engelse cursussen van Mary Pytches vertaald en bewerkt.. De cursussen 'Vrij om te zijn' en 'Kenmerken van vrij zijn' zijn opgenomen op dvd en bij iedere cursus is een werkboekje gemaakt. Het is aan te raden eerst 'Vrij om te zijn' te volgen en daarna 'Kenmerken van vrij zijn'.

Beide dvd-cursussen omvatten zes sessies en zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Je kunt zonder begeleiding, bijvoorbeeld als bijbelstudiegroep of vrienden- of studentenclub, met een cursus aan de slag. De werkwijze wordt op de dvd uitgelegd. Het is raadzaam om van te voren af te spreken wie gespreksleider zal zijn, omdat de cursus uitgaat van verwerking in groepen van 4-6 personen.

Meer informatie en een kort introductiefilmpje van iedere dvd-cursus is te vinden op onderstaande pagina's.