Veelgestelde vragen over de nieuwe Ministrycursus

Waar kan ik de nieuwe cursusboeken bestellen en wat is de prijs?

Via de webshop van New Wine. De kosten voor deel 1 zijn 9,95 per stuk.

Kan ik de boekjes van de oude ministrycursus nog gebruiken?

Nee, het is de bedoeling dat je het nieuwe materiaal gaat gebruiken. De boekjes van de vorige cursus zijn niet meer bestelbaar.

Wat is het verschil tussen de oude ministrycursus en de nieuwe?

In de nieuwe cursus is hernieuwde aandacht voor het luisteren naar God en het wachten op wat de Geest doet. Ook leer je in 6 dimensies denken en gespreksvragen stellen, waardoor verdieping in het gebed ontstaat.

Hoe is de opbouw van de drie modules bij de nieuwe ministrycursus?

De nieuwe cursus is gemaakt met het oog op ministryteams binnen de lokale gemeente, zodat daar verdieping kan plaatsvinden. Daarom is er na vier bijeenkomsten eerst gelegenheid om een paar maanden ervaring op te doen. Pas daarna doe je de vijfde bijeenkomst.
Na bijvoorbeeld een half jaar kun je module 2 volgen. Die beslaat 2 dagdelen en gaat over vergeving.
Weer een half jaar later volg je module 3, die beslaat 3 dagdelen en gaat over lichamelijke genezing.

Hoe wordt de theorie behandeld in de nieuwe ministrycursus?

Het nieuwe materiaal is compleet met tijdsaanduiding voor spreektijd en praktijktijd tijdens de avonden. De opzet van de cursus gaat er van uit dat mensen zich vóór elke avond hebben ingelezen in de theorie die besproken wordt. Hierdoor wordt tijd bespaard tijdens de bijeenkomst en hebben mensen ook de gelegenheid om een en ander vast tot zich door te laten dringen en vragen te formuleren. Je kunt dan als inleider naar eigen inzicht onderwijs over het onderwerp herhalen, samenvatten of relevante inzichten toevoegen. Doordat mensen op verschillende manieren met de theorie worden geconfronteerd, is het leerrendement hoger.
Tijdens de cursus is ruimte voor Lectio Divinia, net als bij de cursus Luisterend bidden. Ook is extra materiaal beschikbaar voor verdere studie voor de cursisten om thuis te doen.

Als ik cursusleider ben of inleider, waar moet ik dan rekening mee houden bij de nieuwe cursus?

Een aanrader voor elke inleider is om “Groeien in heelheid” van Alexander Venter (Inside Out Publishers) te lezen. Daarmee krijg je een schat aan achtergrondinformatie die je in je inleidingen kunt gebruiken.
En natuurlijk is het van belang dat je beschikbaar bent voor het onderwijs van module 2 en 3.

Ben ik verplicht om de nieuwe cursus te volgen ook al heb ik jarenlange ervaring?

Het trainingsevent in mei is een uitgelezen kans om het nieuwe materiaal eigen te maken. Daar gaan we door alle hoofdstukken heen met nog meer verdieping dan wanneer je de cursus volgt.
Op de zomerconferentie 2019 wordt een seminar aangeboden voor ervaren bidders die het nieuwe materiaal willen leren kennen.
En het is een aanrader om de cursus nieuwe stijl een keer te volgen!
Lees in elk geval het cursusboek; heb je daarna nog vragen, benader dan je regiocoördinator gebedsministry of de landelijke coördinator gebedsministry, Jopie van Drongelen.

Hoe organiseer ik een cursus gebedsministry?

Een gemeenten kan een aanvraag doen bij een regiocoördinator als zij die persoon kennen. Of ze kunnen mailen met de landelijke coördinator gebedsministry, Jopie van Drongelen.
Individuen die geen draagvlak binnen de gemeente vinden om een gemeente-cursus op te zetten, kunnen zich aansluiten bij een cursus in de buurt waar nog plaats is. De cursussen kun je vinden in de agenda op de website van New Wine.