header

New Wine Winterconferentie

Op 16 en 17 februari organiseert New Wine samen met De Lichtboog in Houten de New Wine Winterconferentie

Gods stem verstaan – Vertrouwelijke omgang met de Vader

In de gemeente van Christus mogen we Gods stem leren verstaan en elkaar “opbouwen, troosten en bemoedigen” met woorden die de Geest ons ingeeft (1 Korintiërs 14:3).

In de evangeliën zien we hoe Jezus met zijn hele hart gericht is op het hart van zijn Vader. Regelmatig trekt Hij zich terug op een stille plek om te bidden, en dicht bij Hem te zijn. Hij kijkt naar wat de Vader doet en spreekt de woorden die de Vader Hem geeft (Johannes 5: 19 – 20 en 12: 49). Jezus nodigt ons uit om net zo’n vertrouwelijke omgang met God te hebben en zijn stem te leren herkennen. Om te luisteren met ons hart. En in de gemeente van Christus, zegt Paulus dan, mogen we elkaar “opbouwen, troosten en bemoedigen” met woorden die de Geest ons ingeeft (1 Korintiërs 14: 3).

Maar op welke manier spreekt God dan, en hoe kunnen we ons oefenen in het verstaan van zijn stem? En hoe kunnen we woorden en indrukken op een liefdevolle, zorgvuldige manier met anderen delen, zonder dat we elkaar manipuleren? Hoe kunnen we groeien in een ontvankelijk, luisterend leven: “Vader, wat bent U hier aan het doen? Hoe wilt U dat ik daarbij aansluit? Welke woorden mag ik namens U spreken, en hoe?”

Tijdens deze Winterconferentie komt de New Wine-gemeentecursus Luisterend bidden aan bod, maar ook is er aandacht voor een ontvankelijke leefstijl, voor intimiteit & identiteit, voor aanbidding en creativiteit, en i.s.m. Nederland Zoekt kun je de straat op om je te oefenen in profetie in missionaire context. Naast onderwijs en ministry, is er tijdens deze conferentie volop “oefenruimte” in een veilige setting.

Lees meer over het programma en de sprekers.

Aanmelden kan via deze link.

Let op: Er is een fout geslopen in de datum op de tickets. Dit kunnen we -om technische redenen- niet meer aanpassen. De datum op deze website klopt wel gewoon. De conferentie vindt plaats op vrijdagavond 16 en zaterdag 17 februari 2018.