header

New Wine Winterconferentie 2020: Groeien in heelheid

Hoe kunnen we bij gebedsministry bidden voor genezing en herstel? Hoe doen we dat vol verwachting én pastoraal zorgvuldig, ook als we merken dat genezing vaak nog uitblijft? Tijdens de New Wine Winterconferentie (6 – 7 maart) gaan we de diepte in met stevig onderwijs en volop oefenruimte, samen met spreker/trainer Alexander Venter.

De NGK Veenendaal van ds. Dick Lagewaard is dit jaar de gastkerk van de Winterconferentie. Met deze Winterconferentie introduceren we de 3e module van de nieuwe ministrycursus, waarin we dieper ingaan op de bediening van genezing. Ben je betrokken bij gebedsministry en verlang je ernaar om verder te groeien in deze bediening? Of is deze vorm van bidden nog nieuw voor je en ontdek je graag meer? Mis deze conferentie dan niet.

Toch nog zo je vragen? Dat snappen we. Daarom vroegen we ds. Dick Lagewaard, gastheer van de conferentie en Agnes Huizenga, stafwerker Gebed om vragen te beantwoorden over de winterconferentie. En om elkaar een verrassingsvraag te stellen…

Alexander Venter

Spreker/trainer Alexander Venter legt een stevige Bijbelse basis voor gebedsministry vanuit het perspectief van Gods Koninkrijk. De nadruk ligt op praktische toerusting. Daarom nemen we veel tijd voor gebedsministry, waarbij je gaat oefenen en mag groeien in gebed voor genezing.
We mogen de heelheid van Gods Koninkrijk aan elkaar bedienen, legt Alexander Venter uit, op gezag van Jezus en in de kracht van de Heilige Geest. Daarbij staan we volop in het spanningsveld van dit Koninkrijk, dat immers doorbreekt in ons leven maar óók nog op zich laat wachten: we zien genezing op ons gebed, maar vaak blijft het ook nog uit. Hoe kunnen we méér zien van Gods Koninkrijk?
Alexander Venter is een Zuid-Afrikaanse theoloog en Vineyard-voorganger en auteur van Doing Healing – How to Minister God’s Kingdom in the Power of the Spirit. In mei 2019 sprak hij op onze ministryconferentie in Zwolle. Op veler verzoek halen we hem nu opnieuw naar Nederland. Ditmaal zal hij dieper ingaan op het bidden voor lichamelijke genezing.

 

Programma

De Winterconferentie gaat op vrijdagavond van start, waarbij Alexander Venter de basis legt voor gebedsministry vanuit het perspectief van Gods Koninkrijk. Op zaterdag gaan we dieper in op de bediening van genezing, met ’s avonds een viering waarin we veel tijd nemen voor gebedsministry. Op zondag is er in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Veenendaal een themadienst waarin Alexander Venter voorgaat.

Vrijdag 6 maart
19:30 Start van de conferentie
Onderwijs: Bidden om de heelheid van Gods Koninkrijk
22:00 Afsluiting

Zaterdag 7 maart
09:30 Ochtendprogramma:
Onderwijs: Bediening van genezing – bijbelse basis & praktijk
12:30 Lunch
13:30 Middagprogramma:
Onderwijs: Genezing in de tussentijd: Bidden in de weerbarstige werkelijkheid
Podiumgesprek: Genezing in de praktijk van een Nederlandse kerk

19:00 Avondprogramma:
Onderwijs: Gezonden om genezing te brengen
Slotviering met ministrytijd, getuigenissen & worship
22:00 Afsluiting van de Winterconferentie

Zondag 8 maart
10:00 Themadienst in NGK Veenendaal met Alexander Venter

Locatie, kosten en inschrijven

De conferentie vindt plaats in de Bethelkerk in Veenendaal (Spanjaardsgoed 7, 3901 KT Veenendaal). De kosten bedragen €59,50 voor de hele conferentie (vrijdagavond en zaterdag), €25 voor alleen de vrijdagavond of €49,50 voor alleen de zaterdag. Deelname is inclusief het handboek ‘Ministry-cursus deel 3’, deze ontvangt u bij binnenkomst. De andere delen zijn los verkrijgbaar. De lunch op zaterdag is inclusief, avondeten zelf in te vullen, restaurant tips (o.a. van der Valk), reserveren aanbevolen.

Inschrijven kan via: https://www.truetickets.nl/e/13348/winterconferentie-new-wine

 

Predikantendagen

Speciaal voor de kerngroepen organiseren we op de maandag, dinsdag en woensdag na dit weekend ook verdiepende predikantendagen, die aansluiten op de conferentie. Liefst doen we dit op drie verschillende plekken in het land – noord, midden en west – zodat we echt naar jullie toe komen en deelname laagdrempelig is. Met de predikanten uit jouw regio heb je dan een hele dag om:

  • dieper door te akkeren met Alexander Venter, Agnes Huizenga en Ronald Westerbeek (alle ruimte voor theologische en pastorale vragen)
  • van elkaar te leren en samen te ontdekken hoe je gebedsministry en het gebed voor genezing kunt implementeren en laten groeien in jouw gemeente
  • met elkaar te bidden en gebed te ontvangen: volop oefenruimte om te bidden in de kracht van de Geest.
    Uiteraard mag je voor de conferentie en aansluitende predikantendagen óók collega’s uit jouw regio uitnodigen die nog niet meedraaien in je kerngroep.

Deze predikantendagen zullen plaats vinden in Zwolle (maandag 9 maart), Veenendaal (dinsdag 10 maart) en Amsterdam (woensdag 11 maart). De kosten bedragen €25 (inclusief lunch).

Aanmelden via: https://airtable.com/shrax39pPPqoAFaGg