header

Edward de Kam wordt directeur van New Wine

Per 1 april wordt Edward de Kam directeur van New Wine Nederland. Hij zal deze functie bekleden naast zijn werk voor YfC EMENA. De staf van New Wine is verder uitgebreid met Agnes Huizenga (Stafwerker Gebed en Ministry) en Jozien Rietkerk (Office Management).

Hoewel New Wine in Nederland al bijna vijftien jaar bestaat, maakt de beweging in de afgelopen tijd een dynamische groei door. Naast de Zomerconferentie -bezocht door ruim 6000 mensen- is New Wine gestart met regionale kerngroepen en retraites voor predikanten. Daarnaast groeit het aantal aanvragen voor training en begeleiding van oudsten/kerkenraden, muziek- en ministry-teams. Om deze groei aan te kunnen, is de staf van New Wine uitgebreid met een Office Manager en een stafwerker Gebed en Ministry. De komst van Edward de Kam maakt het mogelijk dat het bestuur zich meer kan gaan richten op haar bestuurstaken en dat hij vanuit zijn ervaring leiding kan geven aan de staf.

“Edward brengt een schat aan ervaring mee die ons kan helpen om in deze dynamische periode de organisatie van New Wine als beweging te versterken” zegt voorzitter Jan-Maarten Goedhart. “Hij kent New Wine door en door, kan de staf coachen bij het werk en kan New Wine helpen steeds meer aan te sluiten bij kerken en andere organisaties.” Edward was 20 jaar werkzaam als directeur van YfC Nederland, voordat hij vier jaar geleden directeur werd van YfC EMENA (Europa, Midden Oosten, Noord Afrika). Deze functie blijft hij vervullen voor vier dagen in de week. Hij vindt het echter mooi om daarnaast, voor één dag in de week, ook weer in Nederland actief te zijn en directer leiding te geven aan een organisatie als New Wine die sterk in ontwikkeling is. New Wine is een beweging van kerken, die elkaar aanmoedigeninspireren en toerusten om in de kracht van de Geest te getuigen van de komst van Gods Koninkrijk.

Bart Visser