header

Vanaf 18 juli materiaal Heel het Leven! beschikbaar

De New Wine Zomerconferentie 2020 is dan weliswaar afgelast, maar vanaf zaterdag 18 juli is een speciaal ontwikkeld onlineprogramma beschikbaar met videolezingen, worshipsvideo’s en gespreksmaterialen. Tienerprogramma NEXT is (als enige) zelfs online live te volgen. En ook aan de kinderen is gedacht. Dit alles wordt gebundeld aangeboden via heelhetleven.new-wine.nl. 

De digitale variant van de Zomerconferentie is mogelijk geworden dankzij extra ontvangen giften. Hierdoor is het thema ‘Heel het leven’ nu alsnog te belichten en hiervoor zelfs een thema-site te ontwikkelen die het hele jaar door ook door kerken in kleine groepen of diensten te benutten is.

Kolossenzen 1: 15-20 vormt de basis voor het materiaal dat te bekijken en te lezen is. Met deze kerntekst willen we duidelijk maken dat in Christus alles is geschapen: de hele schepping bestaat in Hem. Hij kwam om de hele schepping met God te verzoenen, met alles wat leeft op aarde en in de hemel. En Jezus stierf niet alleen voor jou en mij, maar voor de schepping, voor alles wat kruipt, vliegt en zwemt. Hij stierf voor de redding en heelmaking van Gods schepping.
In dit thema onderscheiden we drie lagen:

1. Heel het leven: alles wat leeft, de hele schepping
2. Heel het leven: alle terreinen van ons leven
3. Heel (werkwoord) het leven: een opdracht en roeping. God betrekt ons in de heelmaking van zijn schepping

Kern van het onlineprogramma wordt gevormd door vijf video’s waarvan er vier door Dave Bookless, directeur Theologie bij A Rocha International, worden verzorgd. A Rocha is wereldwijde beweging van christenen die vanuit hun geloof zorgen voor Gods schepping. De andere is een inleiding op het thema door bestuursvoorzitter Jan Maarten Goedhart van New Wine. Voor zowel kinderen als tieners zijn er speciale materialen beschikbaar via de nieuwe thema-website.

Houd de website van de Zomerconferentie & New Wine NEXT in de gaten!
heelhetleven.new-wine.nl
https://next.new-wine.nl

New Wine Nederland