header

Ministrycursus voor jongeren

Op de Winterconferentie 2021 in maart werd de ministrycursus voor jongeren gepresenteerd. Een nieuwe loot aan het materiaal dat New Wine heeft ontwikkeld op het gebied van ministry in samenwerking met Youth for Christ.

Sinds de introductie van het voorbedemodel, bijna twintig jaar geleden, is het ministrygebed een begrip geworden in christelijk Nederland. Talloze kerken kennen inmiddels gebedsteams die ministrygebed aanbieden in aansluiting op de kerkdienst. Ook tijdens allerlei conferenties is deze vorm van nazorg niet meer weg te denken. Bij gebedsministry bidden twee mensen voor een derde persoon, in de verwachting dat God erbij is. “We zien dat God mensen in zo’n moment mensen kan aanraken en bemoedigen. En dat Hij genezing en herstel wil geven”, vertelt Agnes Huizenga (stafwerker Gebed en ministry).

Het gloednieuw cursusmateriaal is beschikbaar gemaakt voor jongeren. Volgens Huizenga is dat nodig om ministry voor deze doelgroep (15 –18 jaar) beter toegankelijk te maken. “Ook jongeren willen graag toegerust worden om te bidden voor anderen. We geloven dat juist ook jongeren de stem van God mogen leren verstaan en voor elkaar mogen bidden in de kracht van de Heilige Geest. God kan grote dingen doen door jongeren heen. Dit materiaal sluit aan bij hun belevingswereld”, aldus Huizenga.

De nieuwe ministrycursus bestaat uit twee magazines:

  • Een werkboek met theorie en theologische onderbouwing voor ministry en instructie voor jeugdleiders
  • Een werkboek voor de jongere, om in te werken en te gebruiken tijdens en na de cursus.

De cursus kwam tot stand onder redactie van New Wine-theoloog Ronald Westerbeek, Corine Zonnenberg-de Beer en Christine Corstanje  (beiden werken zij bij Youth for Christ). Daarnaast was er een team van meelezers vanuit het ministry-team New Wine Next, Navigators Nederland, Soul Survivor, Praktijkcentrum en het jongerenwerk van de NGK Veenendaal.

Wil je meer informatie over de cursus of wil je de cursus gaan gebruiken? Luca Versteeg, de coördinator Jongeren Ministrycursus vertelt je graag meer. Je kunt haar mailen via jongerenministrycursus@new-wine.nl. De materialen zijn te koop via de webshop.

In het ND van zaterdag 17 april 2021 gaf Agnes Huizenga een interview over deze cursus.
Artikel ND 17 april 2021

New Wine Nederland