header

Alternatieve invulling zomerconferentie 2020 online

Enorm verrast, verheugd en dankbaar. Dat zijn wij als organisatie van de New Wine Zomerconferentie nu er zo royaal geld gegeven is om de aanloopkosten van de afgelaste conferentie dit jaar te dekken. Heel hartelijk dank aan alle gevers!

Maar liefst 92.000 euro mochten wij tot op heden van deelnemers en andere gulle gevers ontvangen. Dat is boven verwachting, want er was 75.000 euro nodig om de kosten te dekken, zo hadden we je eerder laten weten. Dankzij de extra giften is het nu mogelijk een online-programma aan te bieden deze zomer. Achter de schermen werken we hier inmiddels hard aan. Op die manier kunnen we het thema ‘Heel het leven!’ alsnog mooi neerzetten.
Later dit voorjaar vertellen we je uitgebreid wat we allemaal in petto hebben. Begin juli zullen we via de website zomerconferentie.new-wine.nl/online materiaal aanbieden, zo is nu de verwachting.

Kolossenzen 1: 15-20 vormt de basis voor het materiaal. Met deze kerntekst willen we duidelijk maken dat in Christus alles is geschapen: de hele schepping bestaat in Hem. En Hij kwam om de hele schepping met God te verzoenen: alles wat leeft op aarde en in de hemel. Jezus stierf niet alleen voor jou en mij, maar voor de schepping, voor alles wat kruipt, vliegt en zwemt. Hij stierf voor de redding en heelmaking van Gods schepping.
In dit thema onderscheiden we drie lagen:
 Heel het leven = alles wat leeft, de hele schepping
 Heel het leven = alle terreinen van ons leven
 Heel (werkwoord) het leven = een opdracht & roeping: God betrekt ons in de heelmaking van zijn schepping

Kern van het onlineprogramma wordt gevormd door vijf video’s waarvan er vier door Dave Bookless, directeur Theologie bij A Rocha International, worden verzorgd. De andere is een inleiding door bestuursvoorzitter Jan Maarten Goedhart van New Wine. Er komen verwerkingsmaterialen bij voor thuis (voor jezelf of het hele gezin) en materialen waarmee kerken invulling kunnen geven aan het thema. Materiaal wordt geleverd voor volwassenen, tieners (Next) en waarschijnlijk ook voor kinderen. En er komen links naar andere interessante aanvullende informatie.

Ook onze musici laten van zich horen in een aantal worshipvideo’s. Voor ministry maken we verwijzingen naar betrouwbare sites waar online ministry wordt aangeboden. Next bruist intussen ook van de plannen om live aan de slag te gaan met de jongeren, over kids-programma wordt nog nagedacht. We zijn met deze aanpak blij met de goede samenwerking met A Rocha, Micha Nederland en 24/7 Prayer.

Samengevat: jullie hebben veel mogelijk gemaakt, we voelen ons gezegend en er zijn veel vrijwilligers flink in de weer er een goed zomerprogramma van te maken. Maak dus maar wat tijd vrij hiervoor en maak alvast een afspraak met elkaar!

New Wine Nederland