header

Webinars voor predikanten

In de komende maanden organiseert New Wine samen met Alpha Nederland een aantal webinars voor predikanten. De webinars gaan over leiderschap, vriendschap en spiritualiteit. In deze tijd waarin we als kerk te maken hebben met allerlei beperkingen is het soms moeilijk om hoop te houden. Geloven lijk je vooral in je eentje te moeten doen en dat heeft invloed op je persoonlijke spiritualiteit. Je vraagt je misschien af hoe vitaal je nog bent in geestelijk opzicht en hoe jij straks weer verder kunt als predikant/voorganger.

Met de serie webinars en de masterclass willen we je bemoedigen en tools geven voor een vitaal geestelijk leven.

De data van de webinars zijn:

  • Maandag 19 april (14:00-15:30) met Mirjam vd Vegt
  • Maandag 17 mei (14:00-15:30) met Will Van der Hart (voertaal Engels)
  • Donderdag 3 juni (09:30-12:00) met Alexander Venter (voertaal Engels)

Programma

Zowel de webinars als de masterclass bestaan uit een gezamenlijk deel (aanbidding, onderwijs) en een onderdeel in kleine groepjes (verwerking en gebed). De webinars duren 1,5 uur. De masterclass duurt de hele ochtend (09:30-12:00, met een korte pauze). Je kunt hier meer lezen over het programma van de masterclass.

Over de sprekers

Mirjam van der Vegt

Mirjam spreekt en schrijft over leven met zin en vreugde. Ze organiseert retraites over rust en stilte en schreef De kracht van rust. Dit boek werd gekozen tot beste spirituele boek van 2021.

In het webinar op maandag 19 april (14:00-15:30) neemt zij ons mee in een Bijbelse boswandeling waarin we leren over kiemkracht, ontmoeting en geworteld leven.

Will Van der Hart (Mind and Soul Foundation)

Will is assistent voorganger van St Dionis Parsons Green, een Anglicaanse kerk in Londen (gelieerd aan HTB). Hij spreekt, schrijft en coacht kerkleiders rond onderwerpen als leiderschap en emotional health. Will schreef enkele boeken, onder andere over schuldgevoel, over perfectionisme en over kwetsbaarheid en leiderschap (The Power Of Belonging).

In het webinar van maandag 17 mei (14:00-15:30) gaat hij in op leiderschap, vriendschap en emotional health.

Alexander Venter en Doing Spirituality

Alexander Venter is een Zuid-Afrikaanse theoloog en Vineyard-voorganger. Hij schreef de boeken Doing Church, Doing Healing, en Doing Spirituality. In dit laatste boek beschrijft Alexander de weg die we stap voor stap mogen gaan in het vormen van ons karakter naar het beeld van Christus. Discipelschap is namelijk meer dan bekering alleen. Het betekent een levens-lang-leerproces waarin we Jezus op de pas volgen. Alexander maakt dit concreet vanuit het onderwijs van Jezus (m.n. zijn onderwijs over het Koninkrijk van God), het onderwijs van Paulus (over de kracht en inwoning van de Geest) en de geschiedenis van Christelijke spiritualiteit (geestelijke disciplines/oefeningen).

Op donderdagochtend 3 juni (09:30-12:00) leidt Alexander een online masterclass over persoonlijke spiritualiteit. Lees meer…

Aanmelden en kosten

Om deel te nemen aan deze masterclass voor predikanten moet je je aanmelden via het onderstaande formulier. Deelname is gratis maar we vragen je om een gift te doen om de kosten voor deze webinar te dekken. Je bijdrage kan worden overgemaakt via onze doneer-pagina.

Bart Visser